Meteen naar de inhoud

Over Ons

U kent ons van de loopfiets, bakfiets en containerhaven-serie, exclusief ontworpen door Goochem Design voor New Classic Toys. Ontdek nu via deze site alle handgemaakte exclusieve producten van Goochem Design.

Havenlijn NCToys
Rode bakfiets NCToys

Geschiedenis

Amsterdammer Hans Neijts is van huis uit meubelmaker en speelgoedmaker in Amsterdam Oud West. Het familiebedrijf Goochem, opgericht in 1984, is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van houten speelgoed. 

Waar gewerkt wordt met hout, vallen niet alleen splinters maar er blijven ook stukken hout over die niet direct geschikt zijn om nog iets groots van te maken, maar die wel voor andere doelen gebruikt kunnen worden. Zo ontstond het idee om van resten nieuw massief hout kleine producten te maken. 

 

Proces

Een selectie van kleine houten producten vindt u op deze website. Dat kan bijvoorbeeld ambachtelijk speelgoed zijn zoals auto en potlodenblok, maar ook allerhande kleine interieur accessoires zoals kandelaars. Van speels en decoratief tot strak en zakelijk dus voor ieder wat wils. 

Op deze manier wordt goed hout niet zomaar als afval weggegooid, maar op milieuvriendelijke wijze hergebruikt. Daarnaast wordt van het zaagsel dat ontstaat tijdens de productie briketten gemaakt, zo wordt er niks verspild.

 

werkplaats goochem design

CIRCULAIR

Alle producten zijn gemaakt van restmaterialen en volledig afbreekbaar dus zeer duurzaam.

Stadshout

Met stadshout uit Amsterdam zijn het unieke producten waarbij het transport tot het minimum wordt beperkt.

Hoge kwaliteit

De producten worden op kleine schaal gemaakt in Amsterdam waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft.